Last mile kluisjes bij UVT

Over Last Mile Logistics met het concept Parcel4me:

Het probleem:

‘E-Commerce is nog steeds fors aan het groeien. Consumenten kopen steeds meer op internet. In tegenstelling tot vroeger gaan de producten dan niet meer vanaf magazijn naar de winkel, maar vanaf magazijn naar de voordeur. En die voordeur gaat steeds minder vaak open. Dit is erg inefficiënt. Tevens leidt de werkdruk voor de bezorgers tot onveilige situaties in de wijk en is het onnodig milieu belastend.

Handiger zou het zijn om de pakketten in een onbemande kluis op een centraal punt neer te leggen, waar de consument ze dan zelf op komt halen. Deze locaties dienen 24/7 bereikbaar en beschikbaar te zijn. De consument kan dan een locatie naar keuze nemen en dit combineren in een dagelijkse routine, bijvoorbeeld woon-werk verkeer …..’

De oplossing:

Parcel4me is een concept van Last Mile Logistics. Parcel4me is bezig met een uitrol van een landelijk dekkend netwerk van onbemande pakket automaten in Nederland. Het betreft een open systeem voor ALLE E-shops, ALLE Carriers en ALLE consumenten. De door de consument op internet bestelde goederen worden door de carrier in de onbemande pakket automaat naar keuze van de consument geplaatst. De consument krijgt daarvan een bericht en gaat vervolgens zijn zending bij de onbemande pakket automaat ophalen. Communicatie met consument en het openen van de lockers verloopt geheel via de mobiele telefoon / Smart Phone. Er kan gewerkt worden met 15 jaar oude telefoons en ook met de nieuwste Smart Phones. Het systeem is geschikt voor het ontvangen van pakketten en tevens voor het retourneren. De eerste punten worden midden Q2 2014 geplaatst. Parcel4me is een onafhankelijke organisatie.

 

Bijlagen: zie download pagina